Bel ons: 06 18 96 82 38

Logo Klus & Schoorsteenveeg Bedrijf JD

 

 

Schoorsteenvegers

Schoorsteenveger Jaap Dick is wat u zou noemen een ambachtsman.

Geschiedenis

Vroeger waren schoorsteenvegers een veel en graag gezien volk. In Duitsland hadden schoorsteenvegers een herkenbaar uniform en werden als een teken van geluk gezien. Zwarte piet die we allemaal kennen van het Sinterklaasfeest zou een oud Italiaanse schoorsteenveger zijn die zijn kleur gekregen zou hebben door het roet uit de schoorsteen.

Vegen

Een reden dat wij van beneden af vegen is, dat wij het vegen dan beter in de hand kunnen houden.
Van beneden af vegen is veiliger, schoner. Daardoor minder kans op schade aan uw dak of zonnepanelen. Tegenwoordig liggen er op veel daken zonnepanelen wat het moeilijker maakt om een schoorsteen te bereiken.
Er zijn uitzonderingen om van beneden af te vegen dat kan zijn dat een houtkachel een vaste vlamplaat heeft, of een houtgestookte cv, want boven in de kachel is dan een warmte wisselaar geplaatst. Er kan in deze gevallen een luikje gemaakt worden in de pijp wat het dan wel mogelijk maakt , waardoor het roet ook verwijdert kan worden in de kachel.
Er zijn ook schoorstenen waar wij het dak op moeten om de kap te reinigen vanwege slecht stookgedrag. Hiervoor worden extra kosten berekend. Dit in overleg met u.

Een teken van geluk

De reden dat men schoorsteenvegers als een teken van geluk zag heeft te maken met de veiligheid. De schoorsteenveger voorkwam en voorkomt schoorsteenbranden. Schoorsteenbrand is een verschijnsel waarbij opgehoopt roet in het rookkanaal vlam vat.

Ja, veeg mijn schoorsteen!

De voornaamste oorzaken van schoorsteenbranden zijn :

Kachel

Eigen haard is goud waard

Houdt uw schoorsteen schoon met JD schoorsteenvegers!

Neem contact met ons op!

Heeft u een vraag of wilt u graag een offerte aanvragen? vul het formulier in.